Waarom is een sterke en werkende website belangrijk?

Als ondernemer hoor je waarschijnlijk wel vaker dat een goede en sterke website cruciaal is. Dat is ook waar. Maar waarom is een sterke en werkende website zo belangrijk? We beantwoorden het in dit artikel!

Vandaag de dag zijn er heel veel mensen actief op het internet. Zo heeft 97% van de inwoners van Nederlanders toegang tot het internet. Het internet bied je dus de kans om heel veel mensen makkelijk te bereiken.

Om veel mensen te bereiken op het internet, heb je een goede en werkende website nodig. Deze website kun je gebruiken als publicatiemiddel of als middel om meer sales te verkrijgen.

Het algoritme van Google bepaald op welke plaats jouw website komt te staan (ook wel ranking genoemd). Hoe hoger je rankt, hoe meer bezoekers je website genereert. Dit algoritme baseert zich op heel wat criteria of ranking factoren. Om je website hoger te laten ranken kun je aan Search Engine Optimization doen, dat betekent in het Nederlands letterlijk “zoekmachineoptimalisatie”.

Search Engine Optimization heeft heel wat criteria. Niet al deze criteria zijn bekend. Wat wel bekend is, is dat een goede en sterke website veel hoger komt te staan. Maar wat bedoelen we eigenlijk met ‘een goedwerkende en sterke website’? We leggen het hieronder uit!

 

Wat is een goede en sterke website?

Een goede website moet aan heel wat eisen voldoen, deze hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  1. De website laadt snel
  2. De navigatie van de site is gebruiksvriendelijk
  3. De website werkt ook op mobiel
  4. Je website voldoet aan de privacywetgeving
  5. Je website is hackerproof
  6. Je website ziet er professioneel uit
  7. Op je website staat relevante content

Zoals je ziet zijn er heel wat eisen. Aan hoe meer eisen je voldoet, hoe beter je website is. Maar je kunt ook zien dat veel van deze eisen niet zo gemakkelijk te volbrengen zijn, het is daarom een slim idee om een expert, die hier veel ervaring mee heeft, in te huren.

Is een sterke website de solution voor jouw bedrijf? Of ben je nieuwsgierig naar andere mogelijkheden?

Gepubliceerd

aug 13, 2021

Auteur

Bent

Categorie