Websiteteksten

& SEO advies

Homeostasis

Jana van Homeostasis kwam een tijdje terug bij ons met de vraag om sterke websiteteksten. Ze had net een volledige nieuwe website gelanceerd, maar had het idee dat haar teksten nog niet uitstraalden wat ze wilde.

Dat is niet gek, want het schrijven van goede teksten is een hele kunst. Het moet je organisatie uitdragen, moet je doelgroep aanspreken, moet volledig correct zijn, moet SEO technisch resultaat opleveren en moet te gebruiken zijn op meerdere platformen. Sterke websiteteksten schrijven doe je niet even. Een goed begin is om te weten wat sterke websiteteksten zijn.

Schrijven websiteteksten

Sterke websiteteksten

Enthousiaste ondernemers beginnen vaak vol enthousiasme hun websiteteksten te schrijven en het resultaat is dan ook kantjes vol aan tekst. Dit is begrijpelijk, maar voor een website niet optimaal. Vooral op kleine schermen is veel tekst niet aan te raden. Aan de andere kant is te weinig tekst ook fijn, omdat de boodschap dan niet volledig helder is. Kortom niet te lang, maar ook zeker niet te kort.

Hoe doen we dat? We hebben de teksten van Jana gebruikt als fundering, dit is de boodschap van haar organisatie. Vervolgens zijn we gaan markeren, wat is essentieel en wat is extra? Tot slot schaven we de teksten glad, dat wil zeggen dat we de ‘extra informatie’ eruit halen, voldoende call-to-actions toevoegen en de tekst volledig controleren op fouten in de spelling of grammatica.

Het resultaat? Een duidelijk document met perfecte websiteteksten. Deze teksten zijn direct te gebruiken op de website of voor een verdere SEO-optimalisatie.