Online marketing

O.a. SEO, SEA, Social media en meer.

De online wereld is continu in ontwikkeling en staat geen enkele seconde van de dag stil. Dat geeft ontzettend veel mogelijkheden, maar maakt het voor organisaties vaak lastig om naast hun dagelijkse bezigheden, ook dat nog bij te houden. De onbeperkte mogelijkheden van het internet worden hierdoor niet altijd benut.

Hoe fijn zou het zijn om advies te krijgen over je huidige gebruik van de online omgevingen? Of om een sterke basis te hebben op online kanalen? Of om zelfs alles uit handen te kunnen geven? Het online marketingteam van BvH Solutions kan zo maar de oplossing zijn voor jouw organisatie!

SEO & SEA

Zoekmachines zijn op de dag van vandaag een van de slimste online mechanismes. Zo bestaat er op zoekmachines een bepaalde rangschikking, wie staat er bovenaan en wie onderaan? Er zijn technieken om invloed uit te kunnen oefenen op deze rangschikking en met name op de plaats van jouw organisatie. Deze technieken noemen we SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Door de SEO van jouw organisatie te verbeteren kom je sneller als eerste resultaat naar boven en kunnen potentiële bezoekers je sneller en gemakkelijker vinden.

Naast de zogenaamde organische vindbaarheid (SEO), bestaat er ook een betaalde vindbaarheid. Dit noemen we SEA en is simpelweg adverteren in de zoekresultaten van zoekmachines. Als potentiële bezoekers zoeken naar jouw organisatie of diensten kunnen we ze met SEA-advertenties nog sneller bereiken, door boven de organische resultaten te verschijnen. Hierdoor is de stap naar jouw website voor potentiële bezoekers nog kleiner.

Online advertenties

Online advertenties zijn er in vele verschillende vormen, daarnaast zijn ze ook nog eens mogelijk op honderden verschillende kanalen. Maar welke kanalen zijn de juiste voor jouw organisatie? Youtube of Instagram? Google Display of TikTok? En wat plaats je? Welke tekst en welk beeld?

Kortom het starten met online adverteren kan veel vragen oproepen. Door dit proces op te delen in stappen wordt het een stuk overzichtelijker en kunnen we samen bouwen aan een werkende online strategie:

We starten met het bepalen van onze strategie en bekijken wie de doelgroep is, welke doelen we willen behalen, met welke boodschap we deze doelen willen behalen en op welke kanalen we de beste resultaten kunnen behalen.

Als we de achterliggende gedachte verder uitgewerkt hebben, kunnen we de focus leggen op de voorgrond. Hoe gaan de advertenties eruit zien? We ontwerpen het beeld en schrijven voldoende copy om de advertenties in de volgende stap vorm te kunnen geven.

Op de gekozen kanalen stellen we iedere advertentie in. Dat wil zeggen dat we de juiste targetgegevens, beelden en teksten invoeren.

Op de gewenste datum starten we de advertenties. Vervolgens houden we alle advertenties nauwlettend in de gaten en bekijken we waar eventuele aanpassingen nog nodig zijn, zodat we het beste resultaat bereiken.

Aan het einde van de looptijd evalueren we de advertenties en communiceren we de resultaten. Vervolgens kan jouw organisatie kijken naar vervolgstappen, bijvoorbeeld het opstellen van offertes of het mailen van potentiële bezoekers.

Social media opbouw & beheer

Social media zit de laatste jaren enorm in de lift en dat is duidelijk te zien. Newcom (2019) onderzocht de gebruikersaantallen van verschillende social media. Zo merkte ze op dat Facebook 6,8 miljoen dagelijkse gebruikers telt en Instagram volgt op de voet met 2,7 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit vertelt ons dan ook dat er honderden doelgroepen te vinden zijn op social media en dat social media een goede marketingtool is voor veel organisaties. 

Het opbouwen en beheren van deze kanalen is strategisch gezien een hele klus. Hoe start je op een juiste manier een social mediakanaal en hoe bouw je een solide groep volgers op om jouw boodschap te ondersteunen?

Door aan de slag te gaan met social media en te werken met de juiste instellingen, bouwen we binnen een bepaalde tijd een sterk online platform voor jouw organisatie.

Gaat online marketing je verder helpen? 

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!

Scherpdeel 28,
4703RJ Roosendaal
Nederland